Category - Geen-categorie

Contact

Waarden 52, 3831 HD Leusden
T: + 31(0)6 11 750 893
E: info@teachingit.nl


Schoolpoort en Poortwijs

Even een update over de werkzaamheden van Poortwijs binnen Schoolpoort.nl

Op onze nieuwe website  www.poortwijs.nl krijgen jullie inzicht in de activiteiten die verricht worden voor de scholen die kiezen voor Schoolpoort.
De meeste scholen die starten met Schoolpoort moeten ingericht worden en starten met het systeem. De koppeling aan Cito LOVS en door middel van EDEXML kunnen door ons worden georganiseerd.We geven training voor leerkrachten, ouders en mogelijkheden voor lessen voor leerlingen.

Mochten jullie vragen hebben over de werking van Schoolpoort en de ondersteuning dan horen we dat graag.

Schermafbeelding 2016-06-18 om 15.56.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In mijn vorige blog vertelde ik dat TED en Imaille een mogelijkheid zijn geweest voor Schoolpoort om subsidies binnen te halen om verder te ontwikkelen.
Dit is nu niet meer aan de orde aangezien we groeien in aantal scholen en er serieuze financiers zijn die geld steken in dit geweldige project.

We gaan dus snel verder met ontwikkelen en hebben u daarbij nodig.

tot ziens.

Schoolpoort portfolio bij steeds meer scholen ingevoerd.

logo schoolpoort

 

 

Na een hele lange drukke tijd heb ik nu even de tijd om te schrijven over mijn nieuwe passie in het onderwijs. Een innovatie voor het onderwijs. Steeds meer ziet het ernaar uit dat dit project heel hoge ogen gaat gooien in Nederland en in heel Europa. In Nederland zijn nu al ruim 50 scholen gestart met het portfolioproject. Op dit moment staan veel gesprekken in mijn agenda voor informatiebijeenkomsten over Schoolpoort. Besturen kiezen voor een deelname aan de pilot en de organisatie wordt steeds groter. Verder is dit programma al in de race voor de prestigieuze TedTED. Dat betekend nogal wat. Ook goed om te weten is dat dit initiatief niet uit de lucht is komen vallen maar dat de “vaders” van dit programma als vader van leerlingen in het PO zicht kregen op de administratie en programma’s die de leerkrachten moeten beheersen en daarover een groot vraagteken ontstond. Moeten jullie alles dubbel invoeren, is er niet 1 programma waarmee alles benaderd kan worden en alles veilig wordt opgeslagen? Is de privacy van leerlingen en studenten in het gevaar? Mijn kind heeft talenten ontwikkeld, waarom gaan we daar in het vervolgonderwijs niet mee door? Het digitale portfolio is de 1e stap naar een volledig systeem waarvan we nu al kunnen zeggen dat het kiezen voor een kind centrische benadering met een Digitale Kluis een geheel nieuwe gedachte is. Alle betrokkenen kunnen op een veilige manier gegevens aan het dossier toevoegen. Nu zijn we gestart met het Portfolio maar alle andere onderdelen worden in coöperatieve creatie met de startende scholen verder ingericht. De kracht van dit programma is ongekend. Ontwikkelingen die in een gewoon programma weken zo niet maanden op zich laten wachten zijn door de gebruikte software van Force.com tot een minimum tijd terug gebracht. Bijna dagelijks wordt ik verrast door deze snelheid.

Ook Imaile imaileis op dit moment bezig met fase 2 voor een Europese subsidie voor het product Schoolpoort. Jeroen Schutz is bezig met het project zodat we met dit budget snel door kunnen ontwikkelen en veel scholen kunnen helpen, niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten.

We gaan met Schoolpoort een mooie, nieuwe toekomst tegemoet waarin administratielast weggenomen gaat worden bij de leerkrachten, ouders op de hoogte zijn en blijven van de talenten van de kinderen en we met hulp van data kunnen analyseren en aanbevelen wat de volgende te nemen onderwijsstappen zijn. Geweldig.

 

Wat is de tijd gevlogen en wat heb ik leuke dingen gedaan!

De vorige Blog van mij op de Site is alweer van oktober 2014. Het lijkt wel alsof de tijd omgevlogen is.

Inmiddels zijn we allemaal weer gewend aan het jaartal 2015 en werken we weer naar het einde van het schooljaar 2014-2015. In de afgelopen maanden zijn vele rapporten afgeleverd op basisscholen. Van Rotterdam tot Den Helder en Zeeland hebben leerkrachten nu een makkelijk in te voeren rapport. De reacties zijn erg veelbelovend voor de toekomst. Toch is dit maar een onderdeel van de werkzaamheden van TeachingiT. Het adviseren, inrichten en begeleiden van besturen en scholen naar een nieuw of gebruiksvriendelijker pakket, trainingen SCOL (Sociale Competentie en Observatie Lijst) en de trainingen voor de leerling administratie systemen. Steeds vaker ook begeleiding naar een goed werkende ouderportal, bijvoorbeeld  Mijnschoolinfo. Hier over raken de teams niet uitgepraat. De communicatie met ouders en tussen leerkrachten en directie krijgt een positieve boost. Bij de Haagse scholen zijn nu vele scholen gestart met de implementatie. Wilt u meer informatie hierover neem dan contact op met mij (0611750893) of mail naar info@teachingit.nl dan kan ik u referenten doorgeven.

Nieuws komt van de Kwaliteitskaarten, deze worden bijvoorbeeld door veel scholen ingezet om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen verbeteren.

Schermafbeelding 2015-01-24 om 17.14.38

Samen met Maatschap Onderwijs  http://www.maatschaponderwijs.nl/ onder leiding van Hank Beermann krijgen directies en teams zicht op de kwaliteit.

|Schermafbeelding 2015-01-24 om 17.17.48

Met de directies en leerkrachten van de scholen worden vragenlijsten uitgezet en terug ontvangen om te komen tot een gesprek tussen diverse partijen binnen de organisatie.

 

 

 

Tenslotte de adviesrol bij diverse organisaties in het land, wat heeft een school, bestuur precies nodig om op een goede manier het onderwijs in kaart te brengen. Schermafbeelding 2015-01-24 om 17.19.57 Auris bijvoorbeeld zijn nu heel nauwkeurig aan het bepalen wat nodig is om het onderwijs goed te kunnen volgen. De Cluster 2 scholen hebben behoefte aan speciale onderdelen in een LAS. De leveranciers beloven veel maar kunnen ze het ook waarmaken. Ervaringen vanuit de praktijk zijn daarbij van cruciaal belang.

 

Nu op naar de NOT in Utrecht deze week, waar ik u hoop te ontmoeten op de stand van Rovict en Mijnschoolinfo, u komt toch ook?

Schermafbeelding 2015-01-24 om 17.25.32

Rovict B.V. Leverancier van ESIS, SCOL, Burgerschap meten. In de afgelopen jaren is een betrouwbare relatie ontstaan tussen oud werkgever Rovict B.V. en mij. Een intensieve samenwerking maakt het mogelijk actuele informatie aan klanten te verstrekken.

Succesvolle trainingsdag op de Haagse Hogeschool

Ruim 10000 studenten snellen naar de collegezalen in Den Haag op de Hogeschool Den Haag op maandagochtend. Het Team van de Basissschool De Springbok loopt mee tussen de studenten naar de 3e verdieping waar in een collegezaal alle materialen voor de training door TeachingiT klaar staan. Vandaag gaan we na een voorbereidingstraject een grote stap richting digitaal dossier maken.

Ruim 60 deelnemers, een volle collegezaal, geweldig om te doen. Het is een bijzonder productieve dag. Tijdens de dag wordt heel hard gewerkt. Korte instructies en direct aan het werk, een lekkere lunch en een gezellige borrel achteraf.

Mocht u ook interesse hebben in een speciale studiedag op een andere locatie dan op uw school dan kunt u natuurlijk contact opnemen met 0611750893

20140915_105411

Voorjaarsvakantie geeft mogelijkheden!

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een update heb geschreven over de werkzaamheden van TeachingiT. Dit wil zeker niet betekenen dat er niets gebeurt, het is gewoon niet mogelijk om regelmatig iets te schrijven via dit medium. Een teken dat het dus heel goed gaat met TeachingiT. De afgelopen week heeft de traditionele DHS markt in Madurodam plaatsgevonden en daar was ik op invitatie op een van de stands aanwezig, Professionele Leergemeenschap Kwaliteitszorg. Met Hank Beermann en Kamal Assou vanuit van Gorcum BV. Een zeer geslaagde middag en avond.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering. Neem dan gerust contact op met info@teachingit.nl

Madurodam 2014 DHS

Madurodam 2014 DHS

Hank Beermann voor de stand DHS

Hank Beermann voor de stand DHS

Het jaar is alweer bijna voorbij ?????

Het afgelopen jaar is voorbij gevlogen. Terugkijkend op het afgelopen jaar heb ik heel veel nieuwe mensen ontmoet, opdrachten voor jullie mogen uitvoeren.
TeachingiT gaat in dit jaar alweer aan het 4e seizoen beginnen.
Zoals wellicht bekend is er een  samenwerking tussen de maatschap onderwijs en TeachingiT voor meer informatie kunt u me gerust bellen. (0611750893)
De WMK (Kwaliteitskaarten) behoort vanaf heden ook tot de mogelijkheden voor ondersteuning.
Hartelijk dank voor uw vertrouwen in het afgelopen jaar en hopelijk tot ziens in 2014.

Ik wens jullie allen hele fijne kerstdagen en een gezellige jaarwisseling.

Nieuws uit het LAS instrumenten land

Het is al weer enige tijd geleden dat het laatste bericht is gemaakt. Teken dat het lekker gaat en het zo druk is op dit moment dat de tijd ontbreekt om berichten op mijn weblog te plaatsen.

Toch nu dan even tijd om eraan te werken, ik heb dan ook iets te vertellen. Allereerst de verschillende koppelingen met het LAS. Op dit moment werkt de DULT niet, erg lastig en niet handig met de komende schoolrapporten. CITO heeft de toetsresultaten eens grondig onder handen genomen. Dus krijgen we wellicht afwijkende profielen van leerlingen, houden jullie de oude gegevens wel in de gaten. Maak een uitdraai want met terugwerkende kracht worden de resultaten aangepast. Hierover hebben jullie ook al bericht gehad van de support afdeling. Ook Basispoort is nog niet online terwijl men op 25 oktober al aangaf met een weekje klaar te zijn met testen. Nieuwe problemen zijn ontstaan begrijp ik nu. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid nog wel even duren, door de koppeling aan te zetten verdwenen de resultaten van de leerlingen die tot nu toe waren ingevoerd. Het is maar goed dat ze het zo uitgebreid testen.

Dan de wat meet positieve zaken: Het schoolrapport is bij steeds meer klanten gebouwd en is een groot succes. Zeker ook aangezien men er eigenlijk geen omkijken naar heeft aangezien het onderhoud door TeachingiT kan worden georganiseerd. Voor meer informatie kunt u mij natuurlijk bellen.

Groepsplannen maken is best lastig, de inhoud is de afgelopen jaren door diverse projecten goed aangepakt, denk aan bijvoorbeeld het focusproject. Het is eenvoudig om deze plannen in ESIS te verwerken. Wel moeten er wat velden ingericht worden. Hoe dit gaat kom ik u graag uitleggen.

Mijn agenda is alweer heerlijk gevuld met nieuwe uitdagingen. Eerst maar eens uitkijken naar de dagen rond Sinterklaas. Lekker met de pietenkapel op stap en ook nog in de rol van Sinterklaas de leerlingen van de Piramide SO school een heerlijke dag bezorgen. Ik wens jullie ook allemaal een heel leuk sinterklaasfeest en op naar de laatste maand van het jaar.

.2013-12 - Lisiduna Pietenkapel (kl) - 6

Hopelijk snel tot ziens. Harrie (achter het stuur)

Herfstvakantie, Bladeren en Rapporten in ESIS

herfst-2011-3-362689

Herfstvakantie, heerlijk weer, de gevallen bladeren van het terras vegen en wat ruimte om andere onderdelen onder de aandacht te brengen. In dit geval de schoolrapporten in ESIS, de module is al enige tijd op de markt en steeds meer mogelijkheden worden nu bruikbaar.
Onder andere de koppeling met een ouderportal, de gegevens van de leerlingen kunnen nu online door de ouders worden bekeken.
Voor meer informatie over koppelingen kunt u mij bellen.

Ook het onderhoud aan de rapporten voor de scholen met een contract is weer helemaal klaar. Op dit moment zijn er al vele scholen die het onderhoud van het rapport hebben uitbesteed aan TeachingiT.  Jaarlijks moeten de nieuwe groepen aan de plannen gekoppeld worden. Hierdoor blijft het een heel bruikbaar onderdeel van ESIS. Wijzigingen kunnen dan binnen het contract worden verricht. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe methode met andere vakonderdelen dan is dit in het rapport aan te passen. De herfst is voorbij en het 1e schoolrapport komt wellicht binnenkort weer uit. Reden om even te kijken of alles goed is ingericht.

Indien u interesse heeft stuur ik u vrijblijvend een overeenkomst met alle specificaties. U kunt natuurlijk ook bellen met vragen over het rapport.
Bel 0611750893 (Harrie van der Sanden)

PS. indien u een school aanbrengt bij TeachingiT die ook het schoolrapport wil gaan gebruiken krijgt u een hele aantrekkelijke korting op het onderhoudscontract.

 

 

Goed nieuws BASISPOORT gekoppeld aan ESIS

Basispoort

Goed nieuws:

Er komt een eind aan alle perikelen rondom de Basispoort.

Vandaag is de koppeling met BASISPOORT een feit, lees hier de specificaties die door Rovict zijn toegevoegd aan ESIS.
In het uitleveringsdocument (releasenotes)  wordt beschreven wat u moet doen om de koppeling te activeren. U kunt deze vinden op de startpagina van ESIS.
Indien u het inrichten van BASISPOORT liever niet zelf verricht kunt u dit door onze deskundige medewerkers laten verrichten. Het is mogelijk dit voor uw bestuur of school te regelen.
Vraag online een offerte aan door op deze link te klikken.  Wij helpen u graag.

Let op dat de volgende gegevens moeten zijn verwerkt in ESIS op de juiste plaats.

In Basispoort moet de volgende informatie actueel zijn:
Vestiging                    Groepen                           Leerlingen              Medewerkers
Schooljaar                    Groepscode                     Achternaam              Achternaam
Brinnummer                 Groepsomschrijving         Voorvoegsel              Voorvoegsel
Vestigingsnummer                                                Roepnaam                Roepnaam
                                                                             Geslacht                    E-mailadres
                                                                             Geboortedatum         Groepen
                                                                             Groep
                                                                             Leerjaar