Category - Blog

Contact

Waarden 52, 3831 HD Leusden
T: + 31(0)6 11 750 893
E: info@teachingit.nl


Magister project op (V)SO de Piramide Den Haag

Schermafbeelding 2014-10-04 om 14.12.42

 

 

 

 

Het project Magister op Voortgezet Speciaal Onderwijs de Piramide in Den Haag heeft een finale fase bereikt.
Het afgelopen jaar heb ik wekelijks 1 dag ondersteund bij het invoeren van gegevens en het inrichten van het pakket Magister van Schoolmaster. Een pakket met oneindig veel mogelijkheden.

De Piramide is een Mytylschool in Den Haag met ongeveer 100 leerlingen op de VSO afdeling.

Het project bestrijkt een aantal onderdelen.

 1. Opstarten projectgroep
 2. Scannen van gegevensgroepen
 3. Aanmaken van de structuur
 4. Invoeren van gegevens
 5. Cijferstructuur aanmaken
 6. Registratiemogelijkheden sjablonen en vaste elementen
 7. Trainingen aan het team
 8. Ontwikkelingen bijhouden en sturen op gegevens
 9. Koppeling aan diverse andere pakketten, bijvoorbeeld Toets.nl, SCOL enz.
 10. Nieuwe ontwikkelingen bijhouden
 11. De fase waarin we nu voor staan is de roosterfase. Met het pakket Zermelo gaan we de complexe structuur van de school proberen om te zetten in een goed bruikbaar rooster.

Kortom een fantastisch project met diverse complexe vraagstukken die om maatwerk vragen in Magister.

Mijn dank gaat in ieder geval nu al uit naar Ben van den Broek (adjunct directeur), mede dankzij zijn enorme inzet wordt het werken in Magister vast een succes.

Wilt u ook ondersteuning van TeachingiT? Of misschien wel de deskundigheid van Ben van den Broek? Neem dan contact op met TeachingiT Harrie van der Sanden 0611750893

We houden u op de hoogte van het project.

 

Midden in de zomervakantie

We zitten alweer halverwege de schoolvakantie.

Mei was het laatste moment waarop een update is geweest over TeachingiT.
Hieruit zou u kunnen concluderen dat er niets wordt gedaan of juist dat het te druk was om in de afgelopen periode een update te kunnen plaatsen.

Het laatste is aan de orde, door de afsluiting van het afgelopen schooljaar en nu de start van het nieuwe schooljaar 2014-2015 is er heel veel te doen.
Voor het komende jaar zijn de cursussen voor ESIS beginners en gevorderden al weer flink onder de aandacht en stromen de inschrijvingen binnen.
Rapporten bouwen voor zowel Magister, Parnassys als ESIS.
De begeleiding van scholen met het digitale schoolrapport lopen heel erg goed.
Ik heb in deze vakantie tot nu toe vele rapporten kunnen maken die na de vakantie worden geïntroduceerd bij de scholen.

Voor de scholen die een onderhoudscontract ESIS schoolrapport hebben is het digitale rapport voor het nieuwe schooljaar alweer klaar gezet. Voor de leerkrachten is deze instructiefilm gemaakt.

Dan natuurlijk de inhoudelijke begeleiding van implementatie in ESIS en Parnassys. Wat moeten we dossieren, hoe zetten we onze groepsplannen in het LAS, wat wordt van ons verwacht door de inspectie.
Wat blijkt is dat na de implementatie leerkrachten, IBers en directie makkelijker gegevens vastleggen en terug kunnen vinden.

Nog even een aanvulling over Magister: SO en VSO scholen gebruiken nu vaak 1 pakket voor de administratie.
Bij de Piramide in Den Haag zijn we het afgelopen jaar erg druk geweest met het opzetten van een nieuwe administratie voor de VSO afdeling. Hierover meer in mijn volgende BLOG.

Nog een fijne vakantie allemaal en tot ziens.

2014-06-23-21-05-48.schoolbord-vakantie

 

 

 

 

 

 

 

TeachingiT is vanaf vandaag 11 augustus 2014 weer gewoon bereikbaar op telefoonnummer 0611750893 of via mail info@teachingit.nl

Ook kunt u via het informatieformulier uw vraag stellen.

 

 

Voorjaarsvakantie geeft mogelijkheden!

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een update heb geschreven over de werkzaamheden van TeachingiT. Dit wil zeker niet betekenen dat er niets gebeurt, het is gewoon niet mogelijk om regelmatig iets te schrijven via dit medium. Een teken dat het dus heel goed gaat met TeachingiT. De afgelopen week heeft de traditionele DHS markt in Madurodam plaatsgevonden en daar was ik op invitatie op een van de stands aanwezig, Professionele Leergemeenschap Kwaliteitszorg. Met Hank Beermann en Kamal Assou vanuit van Gorcum BV. Een zeer geslaagde middag en avond.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering. Neem dan gerust contact op met info@teachingit.nl

Madurodam 2014 DHS

Madurodam 2014 DHS

Hank Beermann voor de stand DHS

Hank Beermann voor de stand DHS

Goede voornemens in het nieuwe jaar?

De kerstdagen zijn voorbij gevlogen en ook het nieuwe jaar staat alweer voor de deur.

In deze vakantie heeft TeachingiT de tijd genomen om de scholen met een rapport onderhoudscontract door te nemen. Staan de rapporten klaar? Zijn er nog wijzigingen door te voeren? Veel scholen werken met 2 rapportages waarvan de 1e rond de voorjaarsvakantie uit zal komen. De gegevens die nodig zijn voor het maken van het rapport worden door de leerkrachten al regelmatig onderhouden. Cijferlijsten ingevoerd, maar ook al cijfers of letters voor het rapport.
In het digitale rapportageplan moet nog wel aangegeven worden wanneer de sluitingsdatum is voor het invoeren van gegevens. Bijvoorbeeld 1 week voor het uitkomen van het rapport of misschien wel 1 dag voordat het rapport wordt uitgegeven. Wanneer u deze data doorgeeft via info@teachingit.nl dan passen wij dit aan.
De laatste rapporten die zijn opgeleverd op bijvoorbeeld basisschool De Baanbreker Den Haag, Jan Ligthart Den Haag, De Voorsprong Den Haag, De Fontein Barneveld en de van Reenenschool in Bergen, zij gaan nu voor het eerst een rapport maken. Daarvoor hebben ze de hulp van TeachingiT ingeschakeld. Ik wens jullie allemaal heel veel plezier bij het maken van het rapport, dat gaat vast goed lukken.
Aangezien er al vele rapporten zijn gemaakt is ook al duidelijk dat in de maand voor het uitkomen van het digitale rapport heel veel vragen en wijzigingen doorgevoerd moeten worden. Daarom is ook het verzoek niet tot het laatste moment te wachten met het doorgeven van een wijziging in het rapport. Door hier te klikken kunt u ook de wijzigingen doorgeven

Ook scholen zonder een onderhoudscontract kunnen natuurlijk terecht bij TeachingiT.
Is het rapport gemaakt door een andere bouwer en wilt u ook het onderhoud laten verrichten door ons dan kunt u contact opnemen via het informatieformulier

De offerte voor het onderhoudscontract wordt dan toegezonden, een hele aantrekkelijke prijs waarbij u de zorgen voor het onderhoud van het rapport kwijt bent en het een heel bruikbaar instrument blijft.

Ik hoop u ook in dit nieuwe jaar weer te mogen ontmoeten,

****  De beste wensen voor 2014 ****

Harrie van der Sanden
0611750893

Rapport voorbeeld in ESIS

Nieuws uit het LAS instrumenten land

Het is al weer enige tijd geleden dat het laatste bericht is gemaakt. Teken dat het lekker gaat en het zo druk is op dit moment dat de tijd ontbreekt om berichten op mijn weblog te plaatsen.

Toch nu dan even tijd om eraan te werken, ik heb dan ook iets te vertellen. Allereerst de verschillende koppelingen met het LAS. Op dit moment werkt de DULT niet, erg lastig en niet handig met de komende schoolrapporten. CITO heeft de toetsresultaten eens grondig onder handen genomen. Dus krijgen we wellicht afwijkende profielen van leerlingen, houden jullie de oude gegevens wel in de gaten. Maak een uitdraai want met terugwerkende kracht worden de resultaten aangepast. Hierover hebben jullie ook al bericht gehad van de support afdeling. Ook Basispoort is nog niet online terwijl men op 25 oktober al aangaf met een weekje klaar te zijn met testen. Nieuwe problemen zijn ontstaan begrijp ik nu. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid nog wel even duren, door de koppeling aan te zetten verdwenen de resultaten van de leerlingen die tot nu toe waren ingevoerd. Het is maar goed dat ze het zo uitgebreid testen.

Dan de wat meet positieve zaken: Het schoolrapport is bij steeds meer klanten gebouwd en is een groot succes. Zeker ook aangezien men er eigenlijk geen omkijken naar heeft aangezien het onderhoud door TeachingiT kan worden georganiseerd. Voor meer informatie kunt u mij natuurlijk bellen.

Groepsplannen maken is best lastig, de inhoud is de afgelopen jaren door diverse projecten goed aangepakt, denk aan bijvoorbeeld het focusproject. Het is eenvoudig om deze plannen in ESIS te verwerken. Wel moeten er wat velden ingericht worden. Hoe dit gaat kom ik u graag uitleggen.

Mijn agenda is alweer heerlijk gevuld met nieuwe uitdagingen. Eerst maar eens uitkijken naar de dagen rond Sinterklaas. Lekker met de pietenkapel op stap en ook nog in de rol van Sinterklaas de leerlingen van de Piramide SO school een heerlijke dag bezorgen. Ik wens jullie ook allemaal een heel leuk sinterklaasfeest en op naar de laatste maand van het jaar.

.2013-12 - Lisiduna Pietenkapel (kl) - 6

Hopelijk snel tot ziens. Harrie (achter het stuur)

Herfstvakantie, Bladeren en Rapporten in ESIS

herfst-2011-3-362689

Herfstvakantie, heerlijk weer, de gevallen bladeren van het terras vegen en wat ruimte om andere onderdelen onder de aandacht te brengen. In dit geval de schoolrapporten in ESIS, de module is al enige tijd op de markt en steeds meer mogelijkheden worden nu bruikbaar.
Onder andere de koppeling met een ouderportal, de gegevens van de leerlingen kunnen nu online door de ouders worden bekeken.
Voor meer informatie over koppelingen kunt u mij bellen.

Ook het onderhoud aan de rapporten voor de scholen met een contract is weer helemaal klaar. Op dit moment zijn er al vele scholen die het onderhoud van het rapport hebben uitbesteed aan TeachingiT.  Jaarlijks moeten de nieuwe groepen aan de plannen gekoppeld worden. Hierdoor blijft het een heel bruikbaar onderdeel van ESIS. Wijzigingen kunnen dan binnen het contract worden verricht. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe methode met andere vakonderdelen dan is dit in het rapport aan te passen. De herfst is voorbij en het 1e schoolrapport komt wellicht binnenkort weer uit. Reden om even te kijken of alles goed is ingericht.

Indien u interesse heeft stuur ik u vrijblijvend een overeenkomst met alle specificaties. U kunt natuurlijk ook bellen met vragen over het rapport.
Bel 0611750893 (Harrie van der Sanden)

PS. indien u een school aanbrengt bij TeachingiT die ook het schoolrapport wil gaan gebruiken krijgt u een hele aantrekkelijke korting op het onderhoudscontract.

 

 

Heerlijke drukke week achter de rug.

Kennis overdragen, klanten verder helpen is iets wat heel veel voldoening geeft. Terugkijken op de afgelopen week geeft een beeld van mijn werkzaamheden.

Maandag: Ridderkerk Rotterdam: een 1e sessie ESIS implementatie, groepsplannen maken. Met het MT van het Middelpunt in Ridderkerk hebben we een start gemaakt met het werken in ESIS. Bij deze bijeenkomst zijn afspraken gemaakt voor de studiedagen die gedurende het jaar worden georganiseerd. Voor het maken van de groepsplannen hebben we de inrichting op orde gebracht.
Wel een hele vreemde dag vandaag aangezien in de ochtend het bericht doorkwam van een medewerker van Mijnschoolinfo. Zie mijn vorige bericht.

Dinsdag: Piramide in Den Haag, Ambulante leerlingen, indicaties LZ en LG, VSO inschrijvingen. Tjonge wat veel soorten inschrijvingen kunnen er op een school zijn. Op deze school mag ik helpen bij het goed laten functioneren van 2 pakketten ESIS en Magister. De laatste is een uitdaging voor het VSO aangezien daar nogal wat profielen en soorten onderwijs worden gegeven. Van Kader tot VWO met diverse profielen. Ook hier zijn de inschrijvingen heel divers.
s’Middags naar de Zuidwal om uitleg te geven over het digitale rapport. Dat gaat Rick Romijn maken in ESIS. Ik ga in november met de leerkrachten aan het werk voor het 1e rapport. Dit gaan we samen maken. In de avond naar het Haags Centrum voor Onderwijs, het programma voor de studiedag doorgesproken met Arjan Rijnier. Aansluitend heerlijk pizza gegeten in een strandtent aan de boulevard van Kijkduin. Stromende regen en storm. Wat een verschil met vorige week.

Woensdag: Eerst naar de kapper en dan vandaag mijn 2e workshop in Heiloo voor alle administrateurs en directeuren van het bestuur. Hier brengen we structuren aan die helpen bij het dagelijks gebruik. Het gebruik van groepsplannen, leerlingendossiers en andere onderdelen. Coen Schans en Pim van Leeuwen krijgen regelmatig vragen over inloggen en niet zichtbare koppelingen. Winsys van Martin Kooijman heeft hier de mailadressen allemaal eenduidig gemaakt en ook in ESIS worden de inlognamen gelijk. Dit is door de scholen zelf geregeld.

Donderdag: Naar de Buutplaats in Den Haag. Wat een prachtige school midden in het centrum, men heeft goed nagedacht over de combinatie tussen oud en nieuw. Hier heb ik een heel prettig gesprek gehad met het MT en gaan we ook aan de slag met het verder implementeren van ESIS. Aansluitend naar Ridderkerk waar de Bongerd bezig is met het maken van een rapport, ik help ze graag bij het bouwproces. Ten slotte naar Voorthuizen, dicht bij huis, wat een enthousiasme ontvang ik daar. We gaan het rapport in ESIS bouwen. Rick moet weer aan het werk. Het proces van het bouwtraject heb ik met hen doorgenomen. Eerst gaat men op school de inhoud van het rapport bespreken en er zijn al ideeën over de lay out en de map die de leerlingen meekrijgen. Een portfolio is ook een mogelijkheid. Ieder rapport laten leerlingen zelf zien waar ze in deze periode trots op zijn. Dit wordt dan gefotografeerd en aan het rapport toegevoegd.
Mooie ronde door Nederland.
Schermafbeelding 2013-09-14 om 10.08.59

Vrijdag: Studiedag op de P.H. Schreuderschool in Den Haag. Na wat voorbereidingen zijn we klaar voor het werken in ESIS. Gespannen zitten de leerkrachten te wachten op het extra werk dat ik met ze ga bespreken. Er is echter helemaal geen extra werk, het wordt door het werken met ESIS alleen maar minder en dat merken ze al snel. De groepsplannen algemeen(groepsoverzicht) en spelling worden vandaag gemaakt. Het enthousiasme is niet uit de lucht. Om 16:00 uur zijn we klaar en op de opmerking die de directeur maakt, “jullie mogen lekker naar huis hoor” wordt terug gemeld, “Maar we mogen toch nog wel even aan het groepsplan doorwerken”. Het lijkt een cliché maar ik kijk heel tevreden en voldaan terug op deze week. Volgende week weer zo’n volle week.

Ik heb er zin in.