Category - Esis

Contact

Waarden 52, 3831 HD Leusden
T: + 31(0)6 11 750 893
E: info@teachingit.nl


Midden in de zomervakantie

We zitten alweer halverwege de schoolvakantie.

Mei was het laatste moment waarop een update is geweest over TeachingiT.
Hieruit zou u kunnen concluderen dat er niets wordt gedaan of juist dat het te druk was om in de afgelopen periode een update te kunnen plaatsen.

Het laatste is aan de orde, door de afsluiting van het afgelopen schooljaar en nu de start van het nieuwe schooljaar 2014-2015 is er heel veel te doen.
Voor het komende jaar zijn de cursussen voor ESIS beginners en gevorderden al weer flink onder de aandacht en stromen de inschrijvingen binnen.
Rapporten bouwen voor zowel Magister, Parnassys als ESIS.
De begeleiding van scholen met het digitale schoolrapport lopen heel erg goed.
Ik heb in deze vakantie tot nu toe vele rapporten kunnen maken die na de vakantie worden geïntroduceerd bij de scholen.

Voor de scholen die een onderhoudscontract ESIS schoolrapport hebben is het digitale rapport voor het nieuwe schooljaar alweer klaar gezet. Voor de leerkrachten is deze instructiefilm gemaakt.

Dan natuurlijk de inhoudelijke begeleiding van implementatie in ESIS en Parnassys. Wat moeten we dossieren, hoe zetten we onze groepsplannen in het LAS, wat wordt van ons verwacht door de inspectie.
Wat blijkt is dat na de implementatie leerkrachten, IBers en directie makkelijker gegevens vastleggen en terug kunnen vinden.

Nog even een aanvulling over Magister: SO en VSO scholen gebruiken nu vaak 1 pakket voor de administratie.
Bij de Piramide in Den Haag zijn we het afgelopen jaar erg druk geweest met het opzetten van een nieuwe administratie voor de VSO afdeling. Hierover meer in mijn volgende BLOG.

Nog een fijne vakantie allemaal en tot ziens.

2014-06-23-21-05-48.schoolbord-vakantie

 

 

 

 

 

 

 

TeachingiT is vanaf vandaag 11 augustus 2014 weer gewoon bereikbaar op telefoonnummer 0611750893 of via mail info@teachingit.nl

Ook kunt u via het informatieformulier uw vraag stellen.

 

 

Nieuws vanuit TeachingiT

Hallo allemaal,

Op dit moment staan de opleidingen van TeachingiT klaar voor het nieuwe jaar. U kunt via de website zien welke trainingen gegeven worden. Nieuw op het programma is de jaarovergang, niet alleen administratief maar ook vanwege de jaarovergang van de groepsplannen en overdrachtsformulieren die nu gebuikt worden. Ook worden in deze training de leerlingbesprekingen onder de aandacht gebracht. Hoe kan ik met het dossier van de leerling in beeld op een eenvoudige manier de leerlingbesprekingen houden en goed vastleggen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mij. (0611750893)

De schoolrapporten worden binnenkort weer gemaakt, controleert u nog even of er iets moet worden aangepast. Zodat we de drukte aan het einde van het schooljaar kunnen beperken. Mocht u vragen hebben over het rapport neem dan contact op met mij via het contactformulier

Alweer ruime tijd geleden heb ik een bericht verzonden aan jullie over de ontwikkelingen in Basispoort. Inmiddels hebben vele scholen de voorbereidingen klaar voor de koppeling. De mailadressen zijn aangepast en de aanvraag met de code naar Basispoort is door velen verzonden. Toch is de module nog niet actief in de database, waarom niet? Zult u zich afvragen. Het antwoord is moeilijk te geven. Basispoort verwijst naar de leverancier van de programma’s. Vanuit de databases van het LAS moet informatie worden verzonden naar Basispoort echter deze gegevens bleken na controle niet volledige. De testfase heeft deze problemen aan het voetlicht gebracht en de problemen zullen worden opgelost. Wat er nu verder gaat gebeuren is aan de leveranciers. Ik heb er vertrouwen in dat voor de zomervakantie 2014 een goede koppeling is gerealiseerd. Mocht u vragen hebben over de koppeling dan kunt u natuurlijk kijken op basispoort.nl of op rovict.nl voor de koppeling ESIS-Basispoort.

Tot ziens op school,

Harrie van der Sanden

 

 

Basispoort koppeling kan vanaf morgen gebruikt worden door ESIS gebruikers

Basispoort
Hallo allemaal,

Zojuist heb ik vernomen dat het vanaf morgen donderdag 27 maart mogelijk is om de leerkrachten in ESIS te koppelen aan een basispoort account. Hiervoor heb ik het schrijven van Rovict in deze weblog meegezonden.

Klik hier voor de Releasenotes Onderhoudsrelease 4 5 37 26 maart 2014_def

Hierin staat beschreven hoe de administratie moet worden aangepast. Het wordt dus echt eenvoudig om straks BASISPOORT te gaan gebruiken en goed te laten werken.Mocht u hier nu geen tijd in willen steken dan is het mogelijk dit door Teachingit te laten verrichten. Neem dan contact op met mij via 0611750893. ESIS wordt dan op een juiste manier aangesloten op Basispoort.

Aangezien steeds meer scholen met ESIS aan de slag gaan is het ook mogelijk om een AUDIT ofwel controle van de gegevens door te voeren op uw school of bij uw bestuur. Om te zien of ESIS nu volledig wordt gebruikt of dat er nog onderdelen zijn die door uw organisatie wel worden afgenomen maar niet gebruikt worden. Als voorbeeld geef ik een bestuur waar bleek dat vele scholen het digitale rapport gebruikten en door collectief in te kopen kon men per leerling een jaarlijkse besparing bewerkstelligen. Hoeveel dat heeft opgebracht kom ik u graag vertellen.

Succes en tot ziens.

Harrie van der Sanden

 

Voorjaarsvakantie geeft mogelijkheden!

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een update heb geschreven over de werkzaamheden van TeachingiT. Dit wil zeker niet betekenen dat er niets gebeurt, het is gewoon niet mogelijk om regelmatig iets te schrijven via dit medium. Een teken dat het dus heel goed gaat met TeachingiT. De afgelopen week heeft de traditionele DHS markt in Madurodam plaatsgevonden en daar was ik op invitatie op een van de stands aanwezig, Professionele Leergemeenschap Kwaliteitszorg. Met Hank Beermann en Kamal Assou vanuit van Gorcum BV. Een zeer geslaagde middag en avond.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering. Neem dan gerust contact op met info@teachingit.nl

Madurodam 2014 DHS

Madurodam 2014 DHS

Hank Beermann voor de stand DHS

Hank Beermann voor de stand DHS

Goede voornemens in het nieuwe jaar?

De kerstdagen zijn voorbij gevlogen en ook het nieuwe jaar staat alweer voor de deur.

In deze vakantie heeft TeachingiT de tijd genomen om de scholen met een rapport onderhoudscontract door te nemen. Staan de rapporten klaar? Zijn er nog wijzigingen door te voeren? Veel scholen werken met 2 rapportages waarvan de 1e rond de voorjaarsvakantie uit zal komen. De gegevens die nodig zijn voor het maken van het rapport worden door de leerkrachten al regelmatig onderhouden. Cijferlijsten ingevoerd, maar ook al cijfers of letters voor het rapport.
In het digitale rapportageplan moet nog wel aangegeven worden wanneer de sluitingsdatum is voor het invoeren van gegevens. Bijvoorbeeld 1 week voor het uitkomen van het rapport of misschien wel 1 dag voordat het rapport wordt uitgegeven. Wanneer u deze data doorgeeft via info@teachingit.nl dan passen wij dit aan.
De laatste rapporten die zijn opgeleverd op bijvoorbeeld basisschool De Baanbreker Den Haag, Jan Ligthart Den Haag, De Voorsprong Den Haag, De Fontein Barneveld en de van Reenenschool in Bergen, zij gaan nu voor het eerst een rapport maken. Daarvoor hebben ze de hulp van TeachingiT ingeschakeld. Ik wens jullie allemaal heel veel plezier bij het maken van het rapport, dat gaat vast goed lukken.
Aangezien er al vele rapporten zijn gemaakt is ook al duidelijk dat in de maand voor het uitkomen van het digitale rapport heel veel vragen en wijzigingen doorgevoerd moeten worden. Daarom is ook het verzoek niet tot het laatste moment te wachten met het doorgeven van een wijziging in het rapport. Door hier te klikken kunt u ook de wijzigingen doorgeven

Ook scholen zonder een onderhoudscontract kunnen natuurlijk terecht bij TeachingiT.
Is het rapport gemaakt door een andere bouwer en wilt u ook het onderhoud laten verrichten door ons dan kunt u contact opnemen via het informatieformulier

De offerte voor het onderhoudscontract wordt dan toegezonden, een hele aantrekkelijke prijs waarbij u de zorgen voor het onderhoud van het rapport kwijt bent en het een heel bruikbaar instrument blijft.

Ik hoop u ook in dit nieuwe jaar weer te mogen ontmoeten,

****  De beste wensen voor 2014 ****

Harrie van der Sanden
0611750893

Rapport voorbeeld in ESIS

Nieuws uit het LAS instrumenten land

Het is al weer enige tijd geleden dat het laatste bericht is gemaakt. Teken dat het lekker gaat en het zo druk is op dit moment dat de tijd ontbreekt om berichten op mijn weblog te plaatsen.

Toch nu dan even tijd om eraan te werken, ik heb dan ook iets te vertellen. Allereerst de verschillende koppelingen met het LAS. Op dit moment werkt de DULT niet, erg lastig en niet handig met de komende schoolrapporten. CITO heeft de toetsresultaten eens grondig onder handen genomen. Dus krijgen we wellicht afwijkende profielen van leerlingen, houden jullie de oude gegevens wel in de gaten. Maak een uitdraai want met terugwerkende kracht worden de resultaten aangepast. Hierover hebben jullie ook al bericht gehad van de support afdeling. Ook Basispoort is nog niet online terwijl men op 25 oktober al aangaf met een weekje klaar te zijn met testen. Nieuwe problemen zijn ontstaan begrijp ik nu. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid nog wel even duren, door de koppeling aan te zetten verdwenen de resultaten van de leerlingen die tot nu toe waren ingevoerd. Het is maar goed dat ze het zo uitgebreid testen.

Dan de wat meet positieve zaken: Het schoolrapport is bij steeds meer klanten gebouwd en is een groot succes. Zeker ook aangezien men er eigenlijk geen omkijken naar heeft aangezien het onderhoud door TeachingiT kan worden georganiseerd. Voor meer informatie kunt u mij natuurlijk bellen.

Groepsplannen maken is best lastig, de inhoud is de afgelopen jaren door diverse projecten goed aangepakt, denk aan bijvoorbeeld het focusproject. Het is eenvoudig om deze plannen in ESIS te verwerken. Wel moeten er wat velden ingericht worden. Hoe dit gaat kom ik u graag uitleggen.

Mijn agenda is alweer heerlijk gevuld met nieuwe uitdagingen. Eerst maar eens uitkijken naar de dagen rond Sinterklaas. Lekker met de pietenkapel op stap en ook nog in de rol van Sinterklaas de leerlingen van de Piramide SO school een heerlijke dag bezorgen. Ik wens jullie ook allemaal een heel leuk sinterklaasfeest en op naar de laatste maand van het jaar.

.2013-12 - Lisiduna Pietenkapel (kl) - 6

Hopelijk snel tot ziens. Harrie (achter het stuur)

Herfstvakantie, Bladeren en Rapporten in ESIS

herfst-2011-3-362689

Herfstvakantie, heerlijk weer, de gevallen bladeren van het terras vegen en wat ruimte om andere onderdelen onder de aandacht te brengen. In dit geval de schoolrapporten in ESIS, de module is al enige tijd op de markt en steeds meer mogelijkheden worden nu bruikbaar.
Onder andere de koppeling met een ouderportal, de gegevens van de leerlingen kunnen nu online door de ouders worden bekeken.
Voor meer informatie over koppelingen kunt u mij bellen.

Ook het onderhoud aan de rapporten voor de scholen met een contract is weer helemaal klaar. Op dit moment zijn er al vele scholen die het onderhoud van het rapport hebben uitbesteed aan TeachingiT.  Jaarlijks moeten de nieuwe groepen aan de plannen gekoppeld worden. Hierdoor blijft het een heel bruikbaar onderdeel van ESIS. Wijzigingen kunnen dan binnen het contract worden verricht. Heeft u bijvoorbeeld een nieuwe methode met andere vakonderdelen dan is dit in het rapport aan te passen. De herfst is voorbij en het 1e schoolrapport komt wellicht binnenkort weer uit. Reden om even te kijken of alles goed is ingericht.

Indien u interesse heeft stuur ik u vrijblijvend een overeenkomst met alle specificaties. U kunt natuurlijk ook bellen met vragen over het rapport.
Bel 0611750893 (Harrie van der Sanden)

PS. indien u een school aanbrengt bij TeachingiT die ook het schoolrapport wil gaan gebruiken krijgt u een hele aantrekkelijke korting op het onderhoudscontract.

 

 

Goede start na de vakantie

imageReader.aspHet schooljaar starten met een administratieve achterstand is niet prettig.

Dit jaar is de teldatum 1 oktober ook weer een ijkpunt. Indien u een goede start wilt maken zodat er geen zorgen zijn over dit onderdeel van de werkzaamheden heeft TeachingiT een training/ondersteuning ontwikkeld waarbij op locatie de administratie op orde wordt gebracht.

Het is verstandig dat de administrateur en de tekenbevoegde hierbij aanwezig zijn. Voor meer informatie over de kosten voor deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met 0611750893 of via het informatieformulier.

Deze training duurt een 1/2 dag. Gedurende deze bijeenkomst zullen de werkzaamheden besproken worden en gaat men direct aan het werk met ESIS.

HCO en TeachingiT gaan samenwerken in project De Haagse Scholen

TeachingIT gaat samenwerken met het HCO om groepsplannen in ESIS zowel inhoudelijk als technisch op de werkvloer te krijgen. De Haagse scholen krijgen binnenkort een aanbod waarbij maatwerk voor de scholen kan worden geleverd.

Dit kan betekenen dat het instrument ESIS technisch goed wordt ingericht door en de plannen inhoudelijk met uw school worden afgestemd. Om dit doel te bereiken is de 1e stap gezet. Theo Kostering van de Haagse Scholen zag in dat voor een administratieve lasten vermindering ESIS goed bruikbaar is, maar wat wil nu de Inspectie dat in de groepsplannen wordt opgeschreven? Aangezien in het verleden de inzet van TeachingiT succesvol is gebleken, is nu deze expertise ingezet om het proces naar verantwoorde lastenvermindering binnen de groepen te bewerkstelligen.

Doel:  Het optimaal benutten en afstemmen van datagegevens van leerlingen en school zodat inhoudelijk sterke analyses kunnen worden gemaakt die leiden tot kwalitatief hoogstaande plannen van aanpak, groepsplannen en ontwikkelingsperspectieven die worden vastgelegd in het administratieprogramma.

Het digitale leerling-dossier krijgt hiermee meer inhoud en het programma moet de school en leerkrachten zodanig ondersteunen dat het door hen wordt ervaren als werkdruk verlagend.

De inhoudelijke en ICT ondersteuning worden hiermee op elkaar afgestemd. Binnenkort meer over dit project.

Indien u nu al meer informatie over dit project wilt ontvangen, neem dan contact op via het informatieformulier.