Category - Groepsplannen-2

Contact

Waarden 52, 3831 HD Leusden
T: + 31(0)6 11 750 893
E: info@teachingit.nl


Midden in de zomervakantie

We zitten alweer halverwege de schoolvakantie.

Mei was het laatste moment waarop een update is geweest over TeachingiT.
Hieruit zou u kunnen concluderen dat er niets wordt gedaan of juist dat het te druk was om in de afgelopen periode een update te kunnen plaatsen.

Het laatste is aan de orde, door de afsluiting van het afgelopen schooljaar en nu de start van het nieuwe schooljaar 2014-2015 is er heel veel te doen.
Voor het komende jaar zijn de cursussen voor ESIS beginners en gevorderden al weer flink onder de aandacht en stromen de inschrijvingen binnen.
Rapporten bouwen voor zowel Magister, Parnassys als ESIS.
De begeleiding van scholen met het digitale schoolrapport lopen heel erg goed.
Ik heb in deze vakantie tot nu toe vele rapporten kunnen maken die na de vakantie worden geïntroduceerd bij de scholen.

Voor de scholen die een onderhoudscontract ESIS schoolrapport hebben is het digitale rapport voor het nieuwe schooljaar alweer klaar gezet. Voor de leerkrachten is deze instructiefilm gemaakt.

Dan natuurlijk de inhoudelijke begeleiding van implementatie in ESIS en Parnassys. Wat moeten we dossieren, hoe zetten we onze groepsplannen in het LAS, wat wordt van ons verwacht door de inspectie.
Wat blijkt is dat na de implementatie leerkrachten, IBers en directie makkelijker gegevens vastleggen en terug kunnen vinden.

Nog even een aanvulling over Magister: SO en VSO scholen gebruiken nu vaak 1 pakket voor de administratie.
Bij de Piramide in Den Haag zijn we het afgelopen jaar erg druk geweest met het opzetten van een nieuwe administratie voor de VSO afdeling. Hierover meer in mijn volgende BLOG.

Nog een fijne vakantie allemaal en tot ziens.

2014-06-23-21-05-48.schoolbord-vakantie

 

 

 

 

 

 

 

TeachingiT is vanaf vandaag 11 augustus 2014 weer gewoon bereikbaar op telefoonnummer 0611750893 of via mail info@teachingit.nl

Ook kunt u via het informatieformulier uw vraag stellen.

 

 

Voorjaarsvakantie geeft mogelijkheden!

Het is alweer enige tijd geleden dat ik een update heb geschreven over de werkzaamheden van TeachingiT. Dit wil zeker niet betekenen dat er niets gebeurt, het is gewoon niet mogelijk om regelmatig iets te schrijven via dit medium. Een teken dat het dus heel goed gaat met TeachingiT. De afgelopen week heeft de traditionele DHS markt in Madurodam plaatsgevonden en daar was ik op invitatie op een van de stands aanwezig, Professionele Leergemeenschap Kwaliteitszorg. Met Hank Beermann en Kamal Assou vanuit van Gorcum BV. Een zeer geslaagde middag en avond.

Mocht u meer informatie willen ontvangen over mogelijkheden voor kwaliteitsverbetering. Neem dan gerust contact op met info@teachingit.nl

Madurodam 2014 DHS

Madurodam 2014 DHS

Hank Beermann voor de stand DHS

Hank Beermann voor de stand DHS

Goede voornemens in het nieuwe jaar?

De kerstdagen zijn voorbij gevlogen en ook het nieuwe jaar staat alweer voor de deur.

In deze vakantie heeft TeachingiT de tijd genomen om de scholen met een rapport onderhoudscontract door te nemen. Staan de rapporten klaar? Zijn er nog wijzigingen door te voeren? Veel scholen werken met 2 rapportages waarvan de 1e rond de voorjaarsvakantie uit zal komen. De gegevens die nodig zijn voor het maken van het rapport worden door de leerkrachten al regelmatig onderhouden. Cijferlijsten ingevoerd, maar ook al cijfers of letters voor het rapport.
In het digitale rapportageplan moet nog wel aangegeven worden wanneer de sluitingsdatum is voor het invoeren van gegevens. Bijvoorbeeld 1 week voor het uitkomen van het rapport of misschien wel 1 dag voordat het rapport wordt uitgegeven. Wanneer u deze data doorgeeft via info@teachingit.nl dan passen wij dit aan.
De laatste rapporten die zijn opgeleverd op bijvoorbeeld basisschool De Baanbreker Den Haag, Jan Ligthart Den Haag, De Voorsprong Den Haag, De Fontein Barneveld en de van Reenenschool in Bergen, zij gaan nu voor het eerst een rapport maken. Daarvoor hebben ze de hulp van TeachingiT ingeschakeld. Ik wens jullie allemaal heel veel plezier bij het maken van het rapport, dat gaat vast goed lukken.
Aangezien er al vele rapporten zijn gemaakt is ook al duidelijk dat in de maand voor het uitkomen van het digitale rapport heel veel vragen en wijzigingen doorgevoerd moeten worden. Daarom is ook het verzoek niet tot het laatste moment te wachten met het doorgeven van een wijziging in het rapport. Door hier te klikken kunt u ook de wijzigingen doorgeven

Ook scholen zonder een onderhoudscontract kunnen natuurlijk terecht bij TeachingiT.
Is het rapport gemaakt door een andere bouwer en wilt u ook het onderhoud laten verrichten door ons dan kunt u contact opnemen via het informatieformulier

De offerte voor het onderhoudscontract wordt dan toegezonden, een hele aantrekkelijke prijs waarbij u de zorgen voor het onderhoud van het rapport kwijt bent en het een heel bruikbaar instrument blijft.

Ik hoop u ook in dit nieuwe jaar weer te mogen ontmoeten,

****  De beste wensen voor 2014 ****

Harrie van der Sanden
0611750893

Rapport voorbeeld in ESIS

Nieuws uit het LAS instrumenten land

Het is al weer enige tijd geleden dat het laatste bericht is gemaakt. Teken dat het lekker gaat en het zo druk is op dit moment dat de tijd ontbreekt om berichten op mijn weblog te plaatsen.

Toch nu dan even tijd om eraan te werken, ik heb dan ook iets te vertellen. Allereerst de verschillende koppelingen met het LAS. Op dit moment werkt de DULT niet, erg lastig en niet handig met de komende schoolrapporten. CITO heeft de toetsresultaten eens grondig onder handen genomen. Dus krijgen we wellicht afwijkende profielen van leerlingen, houden jullie de oude gegevens wel in de gaten. Maak een uitdraai want met terugwerkende kracht worden de resultaten aangepast. Hierover hebben jullie ook al bericht gehad van de support afdeling. Ook Basispoort is nog niet online terwijl men op 25 oktober al aangaf met een weekje klaar te zijn met testen. Nieuwe problemen zijn ontstaan begrijp ik nu. Dat gaat naar alle waarschijnlijkheid nog wel even duren, door de koppeling aan te zetten verdwenen de resultaten van de leerlingen die tot nu toe waren ingevoerd. Het is maar goed dat ze het zo uitgebreid testen.

Dan de wat meet positieve zaken: Het schoolrapport is bij steeds meer klanten gebouwd en is een groot succes. Zeker ook aangezien men er eigenlijk geen omkijken naar heeft aangezien het onderhoud door TeachingiT kan worden georganiseerd. Voor meer informatie kunt u mij natuurlijk bellen.

Groepsplannen maken is best lastig, de inhoud is de afgelopen jaren door diverse projecten goed aangepakt, denk aan bijvoorbeeld het focusproject. Het is eenvoudig om deze plannen in ESIS te verwerken. Wel moeten er wat velden ingericht worden. Hoe dit gaat kom ik u graag uitleggen.

Mijn agenda is alweer heerlijk gevuld met nieuwe uitdagingen. Eerst maar eens uitkijken naar de dagen rond Sinterklaas. Lekker met de pietenkapel op stap en ook nog in de rol van Sinterklaas de leerlingen van de Piramide SO school een heerlijke dag bezorgen. Ik wens jullie ook allemaal een heel leuk sinterklaasfeest en op naar de laatste maand van het jaar.

.2013-12 - Lisiduna Pietenkapel (kl) - 6

Hopelijk snel tot ziens. Harrie (achter het stuur)

HCO en TeachingiT gaan samenwerken in project De Haagse Scholen

TeachingIT gaat samenwerken met het HCO om groepsplannen in ESIS zowel inhoudelijk als technisch op de werkvloer te krijgen. De Haagse scholen krijgen binnenkort een aanbod waarbij maatwerk voor de scholen kan worden geleverd.

Dit kan betekenen dat het instrument ESIS technisch goed wordt ingericht door en de plannen inhoudelijk met uw school worden afgestemd. Om dit doel te bereiken is de 1e stap gezet. Theo Kostering van de Haagse Scholen zag in dat voor een administratieve lasten vermindering ESIS goed bruikbaar is, maar wat wil nu de Inspectie dat in de groepsplannen wordt opgeschreven? Aangezien in het verleden de inzet van TeachingiT succesvol is gebleken, is nu deze expertise ingezet om het proces naar verantwoorde lastenvermindering binnen de groepen te bewerkstelligen.

Doel:  Het optimaal benutten en afstemmen van datagegevens van leerlingen en school zodat inhoudelijk sterke analyses kunnen worden gemaakt die leiden tot kwalitatief hoogstaande plannen van aanpak, groepsplannen en ontwikkelingsperspectieven die worden vastgelegd in het administratieprogramma.

Het digitale leerling-dossier krijgt hiermee meer inhoud en het programma moet de school en leerkrachten zodanig ondersteunen dat het door hen wordt ervaren als werkdruk verlagend.

De inhoudelijke en ICT ondersteuning worden hiermee op elkaar afgestemd. Binnenkort meer over dit project.

Indien u nu al meer informatie over dit project wilt ontvangen, neem dan contact op via het informatieformulier.

 

Veel Haagse scholen gaan intensiever werken met ESIS

In de afgelopen maanden wordt TeachingiT veel benaderd door diverse Haagse scholen om mee te helpen bij het vereenvoudigen van de verwerking van gegevens die van leerlingen worden geregistreerd. ESIS is daar een prima instrument voor. Zeker het onderdeel groepsplannen en het leerlingendossier van de leerlingen is hier een goed voorbeeld van.

In de afgelopen jaren is op de scholen druk gewerkt met hulp van FOCUS, HCO of andere begeleidingsinstituut aan het maken van de groepsplannen, hier zijn prachtige formats voor gemaakt. In het dagelijkse gebruik echter is het voor een doorsnee groepsleerkracht best wel moeilijk om dit plan in de groep te gaan gebruiken en regelmatig aanpassingen te doen. In gesprekken met leerkrachten, IBers en directie hoor ik dat het vaak een soort verplichting is door de inspectie, het hoort in een map aanwezig te zijn in de groep. De opslag van deze gegevens geeft echter regelmatig een probleem. Ik sla het op in de leerkrachtenschijf (L), nee, ik heb het op een Stikkie, thuis gemaakt het staat nog op mijn IPAD. Dit is een veelvoorkomende valkuil voor scholen. Door het op te slaan in een LVS is het voor iedereen die toestemming heeft op te roepen.

Nog een voorbeeld:  Een leerkracht wordt voor onbepaalde tijd ziek en er komt een vervanger voor de groep uit een pool of van een uitzendbureau. Die hebben dan niet de mogelijkheid door te werken in het document en kunnen vaak de inhoud moeilijk plaatsen bij de leerlingen. Zeker het groepsoverzicht of groepsbeeld is dan een prachtig startdocument waarbij de invaller direct de groep kan leren kennen.

Ik bied de school de mogelijkheid om op een eenvoudige manier de groepsplannen in het LVS op te nemen zodat er weer een administratieve last van de schouders van de leerkrachten af wordt genomen. Op OBS de Voorsprong bijvoorbeeld investeert de school in tijd om dit bij de leerkrachten te introduceren. In het komende schooljaar is tijd beschikbaar waarin we de groepsplannen en het groepsoverzicht gaan maken. Deze plannen worden zo gemaakt dat een overdracht naar een nieuw schooljaar probleemloos wordt bewerkstelligd.

Neem contact op via 0611750893 of reageer via het contactformulier.