Archive - January 2013

Contact

Waarden 52, 3831 HD Leusden
T: + 31(0)6 11 750 893
E: info@teachingit.nl


Doorklikfunctie in ESIS is 10 stappen vooruit!

Uitrol van de doorklikfunctie in ESIS is in volle gang. De eerste besturen hebben inmiddels de nieuwe functie mogen uitproberen en de reacties zijn veelbelovend. “Dit is de verbetering waar we op hebben zitten wachten.” “Zie je wel dat ze het kunnen blij dat we bij Rovict zijn gebleven en niet hebben gekozen voor een ander pakket.”

Voorbeelden uit de praktijk druppelen nu binnen. Zo was men in Capelle aan de IJssel nog niet begonnen met het toevoegen van foto’s van leerlingen. Nu is het een fluitje van een cent. Ze beginnen met het toevoegen bij 1 leerling van de foto en kunnen dan direct door naar de volgende leerling van de groep. Geen knop voor opslaan meer nodig maar lekker doorklikken tot de groepen totaal zijn ingevoerd.

Nog een voorbeeld: Vrije velden worden voor vele schoolspecifieke onderdelen gebruikt, bijvoorbeeld voor de ouderbijdrage voor een schoolreis of het jaarlijkse kamp. Nu kan men direct van het ene veld bij de leerling naar de volgende en zo is er een geweldige nieuwe mogelijkheid bij gekomen.

Reactie uit Roosendaal, dit is echt 10 stappen vooruit en ze hebben nog lekkere koffie ook. De invoer van registraties bij leerlingen is nu voor de leerkracht een stuk makkelijker geworden.Ik ben er ook mee aan de gang gegaan en zie echt veel nieuwe mogelijkheden. Binnenkort wellicht een keer bij uw bestuur of school om al deze nieuwe mogelijkheden te laten zien.

Klik hier voor meer informatie

Releasenotes voor ESIS van 23-01-2013

 

Tot de volgende blog.

Nieuwe module groepplannen in ESIS goedgekeurd door scholen

Vaak wordt een nieuwe module in een programma aangeboden en loopt men bij de ontwikkelende organisatie achter op hetgeen wat de markt wil. Bij deze nieuwe module in ESIS is dit zeker niet het geval. De groepsplannen sluiten bijna naadloos aan bij de ontwikkelingen die scholen op dit moment doormaken met het groepsplan. Veel scholen hebben al een behoorlijk traject met Onderwijs begeleidings dienst of andere deskundigen gelopen en willen nu vooral gemak bij het invoeren van de gegevens.

De leerkrachten die nu al werken met het groepsplan zijn er echt heel blij mee. De administratie in de groep wordt een stuk minder. In eerste instantie moet geïnvesteerd worden om de nieuwe groepsplannen in ESIS te plaatsen maar in de volgende plannen en zeker het nieuwe jaar is dit een fluitje van een cent.

Het plan kan direct van vorige periode worden over genomen voor de nieuwe leerlingen. Als u hier meer informatie over wilt ontvangen neem dan contact op via het contactformulier of bel met 0611750893.

Dan nog even de financiële zaken t.a.v. de groepsplannen, ik heb begrepen dat er nogal wat onrust is ontstaan rondom de betaling van deze module. In mijn opinie is het heel eenvoudig. Ik koop een auto en wil later een navigatiesysteem inbouwen, dit moet ik aan de garage betalen. Wanneer de auto wordt geleverd met de navigatie is het inbegrepen in de prijs. Door de prijs van het abonnement te verhogen heeft Rovict de ontwikkelkosten en de extra opslag in het programma opgenomen. Dit is heel logisch. Nu hebben ze u wel iets extra’s geboden. U mag namelijk aangeven dat u geen gebruik wilt maken van de nieuwe ontwikkeling en krijgt dan een korting op het abonnementsgeld. Dit is heel klantvriendelijk. Een goede actie van Rovict.

Succes allemaal in het nieuwe jaar!

 

De feestdagen zijn weer voorbij, de dagen worden alweer wat langer en het lijkt met de huidige temperaturen wel voorjaar. Hopelijk hebben jullie fijne feestdagen gehad en gaan we in de komende maanden nog even hard aan het werk. De NOT 2013 komt er al weer aan en ik hoop jullie te mogen ontmoeten daar op de beurs. Samen met Dirk van Dongen en Kees Bom zal ik daar ook aanwezig zijn. Speciaal voor de NOT een RAPPORT-aanbieding voor Parnassys en ESIS gebruikers. Bij het maken van het digitale rapport door TeachingIT.nl krijgt u de startbijeenkomst/opleiding voor uw personeel helemaal gratis. Dit betekent dat u na het bouwen van uw eigen rapport een goede start maakt en de leerkrachten er direct in thuisraken. Ook de support op het rapport is het 1e jaar gratis. Vraag vrijblijvend een offerte aan via het contactformulier.

Ik zie u graag op de NOT of elders in het land.

Tot Ziens   Harrie van der Sanden

Ik wens jullie een gelukkig en succesvol 2013.

 

De kerstvakantie zit er al weer bijna op. Vandaag nog een speciale 1e nieuwjaarsdag en dan weer aan het werk. In deze vakantie ben ik druk geweest met het maken van digitale rapporten voor diverse scholen. Na de vakantie gaan we die samen met de leerkrachten voor de eerste keer invullen. Dat is altijd een spannend moment. Wat vinden ze ervan? Werkt het makkelijk? Is het een verbetering t.o.v. het oude rapport?

Hierop kan ik natuurlijk al het antwoord geven. Natuurlijk is het een verbetering. Het maken van het digitale rapport is echter wel erg cruciaal in het hele verhaal. De opbouw moet goed zijn en ook makkelijk te onderhouden. Daarvoor heb ik in de afgelopen jaren veel ervaring mee opgedaan. Telkens weer wordt het resultaat mooier en beter. De Koningin Julianaschool in Woudenberg krijgt ook een heel mooi rapport. Daar zijn ze vast heel trots op. Ik heb een klein stukje van het rapport hieronder afgebeeld

 

Zoals zichtbaar wordt ook SCOL meegenomen in dit rapport.

voor meer informatie neem contact op via het informatieformulier.