Archive - September 2013

Contact

Waarden 52, 3831 HD Leusden
T: + 31(0)6 11 750 893
E: info@teachingit.nl


Heerlijke drukke week achter de rug.

Kennis overdragen, klanten verder helpen is iets wat heel veel voldoening geeft. Terugkijken op de afgelopen week geeft een beeld van mijn werkzaamheden.

Maandag: Ridderkerk Rotterdam: een 1e sessie ESIS implementatie, groepsplannen maken. Met het MT van het Middelpunt in Ridderkerk hebben we een start gemaakt met het werken in ESIS. Bij deze bijeenkomst zijn afspraken gemaakt voor de studiedagen die gedurende het jaar worden georganiseerd. Voor het maken van de groepsplannen hebben we de inrichting op orde gebracht.
Wel een hele vreemde dag vandaag aangezien in de ochtend het bericht doorkwam van een medewerker van Mijnschoolinfo. Zie mijn vorige bericht.

Dinsdag: Piramide in Den Haag, Ambulante leerlingen, indicaties LZ en LG, VSO inschrijvingen. Tjonge wat veel soorten inschrijvingen kunnen er op een school zijn. Op deze school mag ik helpen bij het goed laten functioneren van 2 pakketten ESIS en Magister. De laatste is een uitdaging voor het VSO aangezien daar nogal wat profielen en soorten onderwijs worden gegeven. Van Kader tot VWO met diverse profielen. Ook hier zijn de inschrijvingen heel divers.
s’Middags naar de Zuidwal om uitleg te geven over het digitale rapport. Dat gaat Rick Romijn maken in ESIS. Ik ga in november met de leerkrachten aan het werk voor het 1e rapport. Dit gaan we samen maken. In de avond naar het Haags Centrum voor Onderwijs, het programma voor de studiedag doorgesproken met Arjan Rijnier. Aansluitend heerlijk pizza gegeten in een strandtent aan de boulevard van Kijkduin. Stromende regen en storm. Wat een verschil met vorige week.

Woensdag: Eerst naar de kapper en dan vandaag mijn 2e workshop in Heiloo voor alle administrateurs en directeuren van het bestuur. Hier brengen we structuren aan die helpen bij het dagelijks gebruik. Het gebruik van groepsplannen, leerlingendossiers en andere onderdelen. Coen Schans en Pim van Leeuwen krijgen regelmatig vragen over inloggen en niet zichtbare koppelingen. Winsys van Martin Kooijman heeft hier de mailadressen allemaal eenduidig gemaakt en ook in ESIS worden de inlognamen gelijk. Dit is door de scholen zelf geregeld.

Donderdag: Naar de Buutplaats in Den Haag. Wat een prachtige school midden in het centrum, men heeft goed nagedacht over de combinatie tussen oud en nieuw. Hier heb ik een heel prettig gesprek gehad met het MT en gaan we ook aan de slag met het verder implementeren van ESIS. Aansluitend naar Ridderkerk waar de Bongerd bezig is met het maken van een rapport, ik help ze graag bij het bouwproces. Ten slotte naar Voorthuizen, dicht bij huis, wat een enthousiasme ontvang ik daar. We gaan het rapport in ESIS bouwen. Rick moet weer aan het werk. Het proces van het bouwtraject heb ik met hen doorgenomen. Eerst gaat men op school de inhoud van het rapport bespreken en er zijn al ideeën over de lay out en de map die de leerlingen meekrijgen. Een portfolio is ook een mogelijkheid. Ieder rapport laten leerlingen zelf zien waar ze in deze periode trots op zijn. Dit wordt dan gefotografeerd en aan het rapport toegevoegd.
Mooie ronde door Nederland.
Schermafbeelding 2013-09-14 om 10.08.59

Vrijdag: Studiedag op de P.H. Schreuderschool in Den Haag. Na wat voorbereidingen zijn we klaar voor het werken in ESIS. Gespannen zitten de leerkrachten te wachten op het extra werk dat ik met ze ga bespreken. Er is echter helemaal geen extra werk, het wordt door het werken met ESIS alleen maar minder en dat merken ze al snel. De groepsplannen algemeen(groepsoverzicht) en spelling worden vandaag gemaakt. Het enthousiasme is niet uit de lucht. Om 16:00 uur zijn we klaar en op de opmerking die de directeur maakt, “jullie mogen lekker naar huis hoor” wordt terug gemeld, “Maar we mogen toch nog wel even aan het groepsplan doorwerken”. Het lijkt een cliché maar ik kijk heel tevreden en voldaan terug op deze week. Volgende week weer zo’n volle week.

Ik heb er zin in.

Mijnschoolinfo krijgt verschrikkelijk nieuws te verwerken.

Geschokt heb ik het bericht ontvangen van het gezinsdrama in Drenthe.
In de media is het ook breeduit beschreven.
Op de site van Mijnschoolinfo.nl is dit bericht geplaatst over het drama.

Geachte lezer,

Vanmorgen ( 9 september 2013) heeft ons het zeer droevige bericht bereikt dat de mede eigenaar van Mijnschoolinfo, Bernd, in Schoonloo zichzelf van het leven heeft beroofd. Ook zijn drie kinderen Marijn, Jasper en Seth zijn levenloos in zijn woning aangetroffen. Onze gedachten gaan als eerste vooral uit naar de nabestaanden. Wij wensen hen veel kracht en sterkte.

De ouders van kinderen op de Basisschool De Petteflet in Groningen hebben Bernd zijn afscheidsbrief via onze applicatie Mijnschoolinfo ontvangen.
Dat vinden wij heel erg voor degenen bij wie dit is gebeurd. Helaas was dit voor ons niet te voorkomen. Inmiddels is de brief verwijderd.
Ons medeleven gaat ook uit naar de school, de leerkrachten, ouders en leerlingen.

Het bedrijf Mijnschoolinfo blijft ondanks het wegvallen van Bernd bestaan en haar diensten dagelijks verlenen. In de media staat vermeld dat Mijnschoolinfo in financiële problemen verkeerd. Dit is onjuist.

Volgende week horen onze bestaande relaties meer over de wijze waarop de opengevallen plek van Bernd wordt ingevuld en het bedrijf wordt voortgezet. Deze week vragen wij u rust om afscheid te nemen van Bernd en zijn kinderen.

Heeft u ondertussen vragen, dan kunt u ons mailen via

Jeroen.harinck@mijnschoolinfo.nl

Jeroen Harinck
directeur en woordvoerder Mijnschoolinfo

De media kan mij telefonisch benaderen, graag eerst een mail sturen naar bovenstaande mailadres, dan bel ik u terug.