Weblog

Contact

Waarden 52, 3831 HD Leusden
T: + 31(0)6 11 750 893
E: info@teachingit.nl


Wat is de tijd gevlogen en wat heb ik leuke dingen gedaan!

Door: Harrie van der Sanden | op: 24 januari 2015 | 0 Reacties

De vorige Blog van mij op de Site is alweer van oktober 2014. Het lijkt wel alsof de tijd omgevlogen is.

Inmiddels zijn we allemaal weer gewend aan het jaartal 2015 en werken we weer naar het einde van het schooljaar 2014-2015. In de afgelopen maanden zijn vele rapporten afgeleverd op basisscholen. Van Rotterdam tot Den Helder en Zeeland hebben leerkrachten nu een makkelijk in te voeren rapport. De reacties zijn erg veelbelovend voor de toekomst. Toch is dit maar een onderdeel van de werkzaamheden van TeachingiT. Het adviseren, inrichten en begeleiden van besturen en scholen naar een nieuw of gebruiksvriendelijker pakket, trainingen SCOL (Sociale Competentie en Observatie Lijst) en de trainingen voor de leerling administratie systemen. Steeds vaker ook begeleiding naar een goed werkende ouderportal, bijvoorbeeld  Mijnschoolinfo. Hier over raken de teams niet uitgepraat. De communicatie met ouders en tussen leerkrachten en directie krijgt een positieve boost. Bij de Haagse scholen zijn nu vele scholen gestart met de implementatie. Wilt u meer informatie hierover neem dan contact op met mij (0611750893) of mail naar info@teachingit.nl dan kan ik u referenten doorgeven.

Nieuws komt van de Kwaliteitskaarten, deze worden bijvoorbeeld door veel scholen ingezet om de kwaliteit van het onderwijs te kunnen verbeteren.

Schermafbeelding 2015-01-24 om 17.14.38

Samen met Maatschap Onderwijs  http://www.maatschaponderwijs.nl/ onder leiding van Hank Beermann krijgen directies en teams zicht op de kwaliteit.

|Schermafbeelding 2015-01-24 om 17.17.48

Met de directies en leerkrachten van de scholen worden vragenlijsten uitgezet en terug ontvangen om te komen tot een gesprek tussen diverse partijen binnen de organisatie.

 

 

 

Tenslotte de adviesrol bij diverse organisaties in het land, wat heeft een school, bestuur precies nodig om op een goede manier het onderwijs in kaart te brengen. Schermafbeelding 2015-01-24 om 17.19.57 Auris bijvoorbeeld zijn nu heel nauwkeurig aan het bepalen wat nodig is om het onderwijs goed te kunnen volgen. De Cluster 2 scholen hebben behoefte aan speciale onderdelen in een LAS. De leveranciers beloven veel maar kunnen ze het ook waarmaken. Ervaringen vanuit de praktijk zijn daarbij van cruciaal belang.

 

Nu op naar de NOT in Utrecht deze week, waar ik u hoop te ontmoeten op de stand van Rovict en Mijnschoolinfo, u komt toch ook?

Schermafbeelding 2015-01-24 om 17.25.32

Rovict B.V. Leverancier van ESIS, SCOL, Burgerschap meten. In de afgelopen jaren is een betrouwbare relatie ontstaan tussen oud werkgever Rovict B.V. en mij. Een intensieve samenwerking maakt het mogelijk actuele informatie aan klanten te verstrekken.