Weblog

Schoolpoort en Poortwijs

Posted by: Harrie van der Sanden | Posted on: juni 20th, 2016 | 0 Comments

Even een update over de werkzaamheden van Poortwijs binnen Schoolpoort.nl

Op onze nieuwe website  www.poortwijs.nl krijgen jullie inzicht in de activiteiten die verricht worden voor de scholen die kiezen voor Schoolpoort.
De meeste scholen die starten met Schoolpoort moeten ingericht worden en starten met het systeem. De koppeling aan Cito LOVS en door middel van EDEXML kunnen door ons worden georganiseerd.We geven training voor leerkrachten, ouders en mogelijkheden voor lessen voor leerlingen.

Mochten jullie vragen hebben over de werking van Schoolpoort en de ondersteuning dan horen we dat graag.

Schermafbeelding 2016-06-18 om 15.56.20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In mijn vorige blog vertelde ik dat TED en Imaille een mogelijkheid zijn geweest voor Schoolpoort om subsidies binnen te halen om verder te ontwikkelen.
Dit is nu niet meer aan de orde aangezien we groeien in aantal scholen en er serieuze financiers zijn die geld steken in dit geweldige project.

We gaan dus snel verder met ontwikkelen en hebben u daarbij nodig.

tot ziens.

Schoolpoort portfolio bij steeds meer scholen ingevoerd.

Posted by: Harrie van der Sanden | Posted on: april 6th, 2016 | 0 Comments

logo schoolpoort

 

 

Na een hele lange drukke tijd heb ik nu even de tijd om te schrijven over mijn nieuwe passie in het onderwijs. Een innovatie voor het onderwijs. Steeds meer ziet het ernaar uit dat dit project heel hoge ogen gaat gooien in Nederland en in heel Europa. In Nederland zijn nu al ruim 50 scholen gestart met het portfolioproject. Op dit moment staan veel gesprekken in mijn agenda voor informatiebijeenkomsten over Schoolpoort. Besturen kiezen voor een deelname aan de pilot en de organisatie wordt steeds groter. Verder is dit programma al in de race voor de prestigieuze TedTED. Dat betekend nogal wat. Ook goed om te weten is dat dit initiatief niet uit de lucht is komen vallen maar dat de “vaders” van dit programma als vader van leerlingen in het PO zicht kregen op de administratie en programma’s die de leerkrachten moeten beheersen en daarover een groot vraagteken ontstond. Moeten jullie alles dubbel invoeren, is er niet 1 programma waarmee alles benaderd kan worden en alles veilig wordt opgeslagen? Is de privacy van leerlingen en studenten in het gevaar? Mijn kind heeft talenten ontwikkeld, waarom gaan we daar in het vervolgonderwijs niet mee door? Het digitale portfolio is de 1e stap naar een volledig systeem waarvan we nu al kunnen zeggen dat het kiezen voor een kind centrische benadering met een Digitale Kluis een geheel nieuwe gedachte is. Alle betrokkenen kunnen op een veilige manier gegevens aan het dossier toevoegen. Nu zijn we gestart met het Portfolio maar alle andere onderdelen worden in coöperatieve creatie met de startende scholen verder ingericht. De kracht van dit programma is ongekend. Ontwikkelingen die in een gewoon programma weken zo niet maanden op zich laten wachten zijn door de gebruikte software van Force.com tot een minimum tijd terug gebracht. Bijna dagelijks wordt ik verrast door deze snelheid.

Ook Imaile imaileis op dit moment bezig met fase 2 voor een Europese subsidie voor het product Schoolpoort. Jeroen Schutz is bezig met het project zodat we met dit budget snel door kunnen ontwikkelen en veel scholen kunnen helpen, niet alleen in Nederland maar ook ver daarbuiten.

We gaan met Schoolpoort een mooie, nieuwe toekomst tegemoet waarin administratielast weggenomen gaat worden bij de leerkrachten, ouders op de hoogte zijn en blijven van de talenten van de kinderen en we met hulp van data kunnen analyseren en aanbevelen wat de volgende te nemen onderwijsstappen zijn. Geweldig.

 

  • Page 1 of 21
  • 1
  • 2
  • 3